sobota 24. júna 2017

TOP 10 historických dorám, ktoré stojí za to vidieť

Ako som začala s článkom o obľúbených mužských postavách, tak pokračujem zoznamom desiatich podľa Sayurky naj dorám z historického prostredia.
Tak, ako som ich kedysi neznášala ich teraz milujem. (Ale stále som schopná búchať do stola, ked skončia úplne debilne.)
Nebudú písané v poradí obľúbenosti.

1. Empress Ki
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt empress ki
Poviem vám jedno. Lepšie spracovanú historickú doramu nikde nenájdete. Tie postavy, tie zvraty, tie plány a motívy boli do detailov premyslené a pôsobili nesmierne uveriteľne. Dá sa obľúbiť každú postavu (sú tu výnimky ofc), súcitíte s niektorými postavami, ľutujete ich a niektoré vám iba otvárajú ústa aké sú cieľavedomé a ambicozne a čo všetko naozaj dokážu dosiahnuť.
Pekné kostými, dobrý výber hercov, miesta a historizmus zachovaný.


2. Empress of China
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt empress of china
Podobne ako Empress Ki aj táto dorama sleduje osud jednej chudobnej ženy až po jej strastiplnú cestu na cisársky trón. Okrem krásnej hlavnej hrdinky tu boli aj mnohé iné postavy, ktorých príbeh sledovateľa zaujme. Táto dorama je viac orientovaná na politiku a palác ako Ki. Rovnako bol úžasný aj koniec.

3. General and I
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt general and i
Dalšia skvelá dorama. Táto bola oriantovaná na vojnovú históriu, na obranu a útok dvoch znepriatelených kráľovstiev. Generál z jedného kráľovstva sa zaľúbil do vojnovej strategistky (aké je ženské slovo od slova stratég? :D) z druhého kráľovstva, proti ktorému bojoval. zráveň dejová linka ukazovala aj osud princa a jeho krátko naplnenej lásky, jeho cestu za pomstou a neskôr chamtivosť po moci.

4. Prince of Lan Ling
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt prince of lan ling
Dorama zaujala hned vtipnými scénkami medzi hlavnými postavami. Nechýbala počiatočná romantika, palácové intrigy, splete klamstiev a pomstiev a nakoniec až milostný trojuholník. Páčila sa mi neustála lojalita a vernosť hlavnej hrdinky. Musím sa priznať, že miesto hlavného muža som mala radše Wu-a a shippovala som ho s hlavnou hrdinkou. No dorama nesklamala, aj ked koniec nebol taký, aký by som si priala.

5. The journey of flower
Súvisiaci obrázok
Historická dorama s prvami fantasy. Bola úžasná,motív, originálny príbeh, dobrý výber hercov (Wallace Huo ako hlavný muž a Zoe Zhanilia ako hlavná žena top!) + Big sister Sha ako naj postava!
Najviac sa z celej doramy menila práve hlavná hrdinka, ktorá sa z malého nevinného dievčatka dopracovala až na ambicióznu tvrdú ženu. No, ťažký osud ľudí mení.

6. Novoland-the castle in the sky
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt novoland the castle in the sky
Dalšia s fantasy pdotónom. Páčilo sa mi netypické prostredie, nie príliš hlúpa hlavná hrdinka (aj ked zo začiatku trošku), peknučkný a zaujímavý hlavný hrdina, pri ktorom si najprv myslela, že je badass a on nakoniec nebol. To potešilo. Príbeh sa niesol v dobrom duchu boja za spravodlivosť, za lásku, za rodinu.

7. King´s daughter Soo Baek Hyang
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt king's daughter soo baek hyang
Tak začiatok tejto doramy bol tak krutoprísny masaker, že som myslela, že to nedokukám. Na úvod sa stali dosť zlé veci. Kráľova milenka utiekla, ked zistila že je tehotná. Utiekla s nemým trestancom do malej dedinky. Kde porodila dve deti. Jedna z nich bola kráľova dcéra. Ale moc robí svoje a tak sa sestry znenávideli, a jedna, ktorá ukradla identitu tej druhej túžila po moci tak veľmi, že sa nestránila ubližovať svojej sestre.
Fakt parádny príbeh, skvelé spracovanie, všetko. (Síce by som uvítala krajších hlavných mužov... ale tak všetci pekni byť nemôžu no nie) :D

8. The princess WeiYoung
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt the princess weiyoung
Podobná dorama ako prvé dve. Ambiciózna princeznička musí byť inkognito ako žena bez statusu v paláci. Snaží sa však opäť získať svoje stratené postavenie. V príbehu máme aj dvoch mladých mužov s citmi pre hlavnú hrdinku, avšak ona sa nemôže rozptyľovať, kým neuskutočný svoj plán. Ako to už v paláci býva, miesto plné intríg, klebiet a už aj krvi je pravé bojové pole.

9. Perfect couple
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt perfect couple drama
Prednosťou tejto doramy je humor. Historické miesta a kostými, sledovanie tradícií a bežného života, to všetko obohatené o vtípky hlavného páru. Náhody, stretnutia a dokonca aj bitky prebiehajú s úsmevom na perách. Pri tejto dorame si dokonale oddýchnete bez hrči v srdci, kto zomrie nabudúce. Je tu všetko tak pekne vyzobrazené, že je to naprosto dokonalé.

10. The moon that embraces the sun
Súvisiaci obrázok
História, palác, krásne kostými a dokonalé herecké výkony úžasných hercov. Dorama zaujala netradičným príbehom o šamanke a kráľovi, ktorým ľudia nechceli dopriať šťastie. Ale osud na ľudí nehľadí a má vlastné plány.
Zauímavé boli aj vedľajšie linky v podobe úžasného kráľovho brata a jeho verného šermiara.

0 comments:

Zverejnenie komentára