pondelok 25. júla 2016

Typy ľudí na škole 01

Kedže som už niekoľko mesiacov zo strednej školy vonku, rozhodla som sa napísať článok o tom, akí sú žiaci, aké typy ľudí sa v škole nájdu a podobne. Rozdelím to do niekoľkých článkov podľa obsahu.

Je to mierené skôr na pobavenie, nie ako urážka ani nič podobné. (Milí bývalí spolužiaci, ak ste sa v tom náhodou našli, tak to sakra rozhodne nie ste vy!) :D


1. Milovník sociálnych sietí sedí vždy v poslednej lavici, pretože je čo najbližšie k zásuvke, v ktorej má mobil nonstop zastrčený a učiteľka väčšinou nevidí, ako si neustále četuje.
Vedľa neho sedí milovník hudby, ktorý má neustále v jednom uchu sluchátko. (A vy samozrejme počujete, čo počúva)

2. Módna ikona. Dievča, ktoré spoznáte na prvý pohľad. Sedí sama, jej kabelka od Versaceho má vyslúžené miesto vedľa na stoličke, nemôže predsa utierať zo zeme prach! Nový iphone na lavici, každý deň iný kryt. Nohy vyložené na stoličke pred nou, takmer nikdy nie je prezutá, pretože Converse sa vyzúvajú ťažko.

3. Domased. Do školy dobehne tesne na zvonenie alebo dokonca až po ňom. Na sebe má tepláky, neupravené vlasy, žiadny mejkap. Do školy nie je pripravený/á ani s pomôckami, takže jej často chýba učebnica, zošit alebo proste všetko.

4. Moderný Cassanova. Chlapec, ktorý chcel každé dievča z triedy. Neustále flirtuje, hádže intímne poznámky, správa sa ako model. (Nagelované vlasy, obtiahnuté rifle, v uchu náušnica.)

5. Fitnessko. A máme ho tu. Chlapca závislého na práškoch. Steroidy, doplnky stravy a športová taška na pleci. Druhým domovom sa mu stala školská posilovňa. Chce mať veľké svaly, preto nosí tielka aby bolo vidno, ako sa pekne rysujú. S pečivom ho neuvidíte, podla neho nie je dobré.

6. Maškrtník. Neuvidíte ho s normálnym jedlom. Je závislý na prísune cukru. Pije sladené nápoje, čokolády, čipsy, keksíky.. všetko vo veľkom množstve. (Ak sa rád delí, je to v poriadku.)

7. Bad boy. Každá trieda by takého mala mať. (Alebo má?) Neustále mešká, niekedy ani nechodí do školy. Na ruke má tetovanie, niekde na tele piercing. V uchu náušnice. Moderné oblečenie, Apple nálepka všade. Neváži si učiteľov, často odvráva, nerobí čo sa mu povie a vraví svoj názor, aj ked to nie je v hodné. Samozrejme nadávky a silné reči nesmú chýbať.

8. Tichý spoločník. Dievča/chlapec o ktorom ani neviete, že je váš spolužiak. Ak vám ráno pozdraví, je to tak ticho, že neviete, či si to nenahovárate. Nikdy nič nepovie, s nikým sa nekamaráti.

9. Triedna legenda. Aneb človek všetkými ticho nenávidený. To je ten, ktorý sa ľudovo povedané "pchá do riti" učiteľom. Príde k učiteľke: "Ako sa dnes máte? Už ste poliala kvety v záhrade? Ako sa má vaša dcéra? Už porodila?" A vy iba pozeráte, že WTF čo to je? Ide po chodbe, každému sa zdraví, každého zastaví a kecá s ním. O všetkom vie prvá/ý ale povie vám to deň pred akciou.

10. Opak alebo lož. To je ten typ človeka, ktorý sa stále učí na jednotky ale pred písomkou vám povie. "Sakra ja nič neviem!, Bojím sa, že dostanem 5!, Čo ak nezmaturujem?, Nič som sa neučil/a!" A vy iba pozeráte, že prosím už bud ticho inak ti tú 5 dám ja ale po papuli.

11. Pán fotograf. Má zrkadlovku. Fotí všetky školské akcie, výlety.. často sa tvári, že z toho, že to pre školu robí zadarmo má u učiteľov nejaké benefity.

12. Večný pijak. -"Ideme piť!" -"Prečo? Čo oslavujete?" -"Nič, je piatok!"
Áno sú v každej triede. Budúci alkoholici, ktorí v teen veku chodia v piatky po vonku, do barov či klubov vymetať všetky plné poháre.

13. Smradľavý fajčiar. Niektorí ktorí v škole fajčia (aj ked by sa nemalo že?) si aspoň dajú žuvačku a postriekajú sa deodorantom. Ale niektorí, väčšinou tí 18+ sa tým ani netaja a tak v lúži cigaretového dymu nakráčajú do triedy a vy to máte celú hodinu dýchať.

14. Priveľmi spoločenská lady. Chodila s niekým z triedy, s niekým zo školy. Vzťah vydržal maximálne mesiac/dva a potom ho vymenila za niekoho iného. Tvári sa ako guru, že o vzťahoch/láske/sexe vie všetko. (Ale jo, akurát len z romantických filmov..)

Tak, na teraz všetko. Dúfam, že článok nikoho neurazil (pravda predsa niekoho neuráža že?).
Samozrejme je to na každej škole iné. Ja som to mala nejako takto. (Nič nie je extrém, všetko je/teda bola realita.)


Napíšte mi komentár o tom, akí ľudia chodia/chodili do triedy/školy s vami. Aké typy ste spozorovali. Aké ste nemali/mali radi atd. :)

0 comments:

Zverejnenie komentára