nedeľa 10. januára 2016

Inga Lindström - Srdce z ľadu

Musím sa vám priznať, že tieto filmy typu Lindströmová alebo Pilcherová pozerám s babkou dosť často (prirodzene to ocko s dedkom nepozerajú a ja nechcem aby bola pri telke sama). Väčšinu filmov od týchto autoriek považujem za "jedno kopyto".
Pretože sa dej väčšinou točí okolo niektorých vecí.
  1. Hlavná postava príde na vidiek. Z nejakého dôvodu utečie od svojej rodiny/práci.. a príde sa nadýchať nového vzduchu.
  2. Hned v prvý deň niekoho stretne. Hlavne náhodne!
  3. Viac sa zblíži s človeomk, ktorého stretla v prvý deň. Nenápadne na seba stále narážajú.
  4. Prekročia spoločnú hranicu : bozkávanie, sex, dotyky..
  5. Príde za nou niekto z jej minulosti: bývalý, rodičia, deti..
  6. Všetko sa skomplikuje a ona je oddelená od svojej lásky.
  7. Nečakane sa všetko vysvetlí a je zase so svojou láskou.
  8. Na konci sú všetci spolu a šťastní.
Takto nejako by sa tie filmy dali zhrnúť do niektorých spoločných bodov. Zvyčajne ma naozaj nebavia, pretože sú nudné, príliš predvídateľné a podobne. No včera som videla film Srdce z ľadu a prekvapivo sa mi páčil.



Obsah:

Rozvedená Eva sama vychováva dve deti pričom staršia dcéra je už na vysokej. V dedine vedie malý bufet a stánok s občerstvením. Avšak do dediny príde nový investor, bufet zbúra a Eva je nútená hľadať si prácu. Započuje, že na nedalekej usadlosti býva pán Norden, ktorý zhodou okolností hľadá domácu. Nanúti sa mu a pán Norden jej prácu dá. Je to však veľmi čudný muž. Má dokonalé pravidlá a denný režim, ktorý nikto nesmie porušiť. A aby toho nebolo málo astále sa nevyrovnal so smrťou svojej manželky, ktorá zomrela pri pôrode. Eve to nepripadá čudné do chvíle, kým nenarazí na Nordenovu dcéru. Snaží sa zblížiť ju s otcom, pretože dievča Svenia potrebuje otca. Norden je však proti a odmieta jej pomoc. Dokáže neskrotná žena obmäkčiť Kristianove srdce z ľadu?



0 comments:

Zverejnenie komentára