nedeľa 10. januára 2016

Inga Lindström - Srdce z ľadu

Musím sa vám priznať, že tieto filmy typu Lindströmová alebo Pilcherová pozerám s babkou dosť často (prirodzene to ocko s dedkom nepozerajú a ja nechcem aby bola pri telke sama). Väčšinu filmov od týchto autoriek považujem za "jedno kopyto".
Pretože sa dej väčšinou točí okolo niektorých vecí.
  1. Hlavná postava príde na vidiek. Z nejakého dôvodu utečie od svojej rodiny/práci.. a príde sa nadýchať nového vzduchu.
  2. Hned v prvý deň niekoho stretne. Hlavne náhodne!
  3. Viac sa zblíži s človeomk, ktorého stretla v prvý deň. Nenápadne na seba stále narážajú.
  4. Prekročia spoločnú hranicu : bozkávanie, sex, dotyky..
  5. Príde za nou niekto z jej minulosti: bývalý, rodičia, deti..
  6. Všetko sa skomplikuje a ona je oddelená od svojej lásky.
  7. Nečakane sa všetko vysvetlí a je zase so svojou láskou.
  8. Na konci sú všetci spolu a šťastní.
Takto nejako by sa tie filmy dali zhrnúť do niektorých spoločných bodov. Zvyčajne ma naozaj nebavia, pretože sú nudné, príliš predvídateľné a podobne. No včera som videla film Srdce z ľadu a prekvapivo sa mi páčil.



Obsah:

Rozvedená Eva sama vychováva dve deti pričom staršia dcéra je už na vysokej. V dedine vedie malý bufet a stánok s občerstvením. Avšak do dediny príde nový investor, bufet zbúra a Eva je nútená hľadať si prácu. Započuje, že na nedalekej usadlosti býva pán Norden, ktorý zhodou okolností hľadá domácu. Nanúti sa mu a pán Norden jej prácu dá. Je to však veľmi čudný muž. Má dokonalé pravidlá a denný režim, ktorý nikto nesmie porušiť. A aby toho nebolo málo astále sa nevyrovnal so smrťou svojej manželky, ktorá zomrela pri pôrode. Eve to nepripadá čudné do chvíle, kým nenarazí na Nordenovu dcéru. Snaží sa zblížiť ju s otcom, pretože dievča Svenia potrebuje otca. Norden je však proti a odmieta jej pomoc. Dokáže neskrotná žena obmäkčiť Kristianove srdce z ľadu?



utorok 5. januára 2016

Bahamut

Info:

Pôvodný názov: Shingeki no Bahamut: Genesis
Alternatívny názov: Bahamut/ Rage of Bahamut Genesis
Rok vydania: 2014
Počet častí: 12


Obsah:

Bahamut je staroveký tvor, ktorý podľa legendy kedysi zničil ľudstvo a celú Zem. Kedže nebol ani démonom ani anjelom, Satan aj Zeus sa rozhodli zapečatiť ho. Obaja sa zmenili na kľúče (cháp: energia). Ak sa kľúče spoja, majú moc odpečatiť a prebudiť Bahamuta.

Amira je na prvý pohľad obyčajné dievča, ktoré sa správa trochu detsky. Je neustále hladná, dôverčivá a nechápavá. Avšak jej spoločník Favora čoskoro zistí, že ona je tá, ktorá ukradla boží kľúč. Amira je na pol anjel a na pol démon. Jediné, prečo kľúč chcela bolo, že jej ktosi povedal, že tak môže stretnúť a následne zachrániť svoju matku.
Kto bol ten, kto jej túto misiu prikázal? A čo od nej ešte chce?

Môj názor:

No.. páčilo sa mi to, ale popravde možno len kvôli tomu, že som človek, ktorý miluje anjelov a démonov, mágiu a fantasy. A v tomto anime to bolo. Našla som tam sympatických démoníčkov, milých anjelikov, čudesených ľudí. Anime nechýbal humor ani boje, navyše v ňom boli aj stránky odvahy a priateľstva.
Ak bude druhá séria, tak si ju rozhodne pozriem, pretože hlavne ten koniec bol sakra dobrý.

Edit: (06.08.2017)

Už je vonku aj druhá séria: Bahamut: Virgin Soul a moc sa mi páči, lebo tam je viac Azazaela♥ + ak dobre viem, má byť aj pokračko.

Hodnotenie:


Gify:

Tohto milého týpka som mala najradšej. Je to anjel z pekla Azazel.
Právo meniť sa na anjela aj démona.
Vládca pekla

sobota 2. januára 2016

Junjou romantica 1/2/3

Info:

Pôvodný názov: Junjou romantica
Alternatívny názov: Junjo romantica
Rok vydania: 2008/2008/2015
Počet častí: 12/12/12
Žáner: Šónen ai ┼ Komédia ┼ Romantika ┼ Dospievanie


Obsah:

Misaki Takahashi je osemnásťročný študent, ktorého brat je najlepším priateľom slávneho spisovateľa Akihika Usamiho.
Ten sa na prvý pohľad zamiluje do o vyše 10 rokov mladšieho Misakiho. Misaki spočiatku odmieta jeho city, no neskôr si uvedomí, že mu Usami nie je ľahostajný.

V druhej sérii Misaki pokračuje v štúdiu na univerzite a zároveň sa presťahoval do Usamiho bytu, kde sa spolu snažia žiť. Avšak Misaki je aj nadalej trochu hanblivý. A navyše Usami začína žiarliť na každého, kto sa v Misakiho spoločnosti čo i len mihne.

V tretej sérií sa Misaki snaží nájsť si prácu. Čo však nečakal je, že sa do neho zaľúbi jeho obľúbený mangaka (pozn: človek, ktorý tvorí mangy). A tak sa dívame na príbeh, ako sa Usami snaží nežiarliť a ako sa Misaki snaží vysporiadať so svojimi pocitmi a hlavne ich dať na javo.

Príbeh Junjou romantika sa však neorientuje len na jeden pár, ale rovno na 3. Ako som však spomínala, pár Misaki+Usami má najviac priestoru.

Môj názor:

Moje prvé šónen ai anime a musím povedať, že bolo naprosto fantastické. Well až teraz som sa dokopala pozrieť si 3 sériu. (Bohu vďaka za dlhé prázdniny.) Môj názor však patrí anime ako celku.
Príbeh sa mi veľmi páčil. Vlastne kvôli tomu príbehu podporujem šónen ai a yaoi. (To je také kjut..)
Najviac sa mi páčil pár Usami+Misaki, ako to bolo jasné z môjho obsahu. Trochu ma hnevalo, ako je Misaki moc hanblivý. Mohol svoje pocity k Usamimu prejavovať častejšie, no aj tak to medzi nimi bolo dokonalé.
Usami sa mi moc páčil, nebol to ten typ, ktorý je vždy alfa samec bez pocitov, práve naopak, to on sa vždy snažil. Kupoval Misakimu darčeky, oslavoval s ním narodeniny.. vždy na neho myslel. Veľmi pekné.
Ostatné páry mali taktiež zaujímavé príbehy. Avšak najviac ma okúzlil práve U+M.

Hodnotenie celkovo:



Gify:
Ked ich niekto vyrušil.